Meistä

Mikä?

Sirkusfestivaali Pusu on uusi nykysirkusfestivaali, joka yhdistelee eri taiteenaloja luoden ihmisläheisen ja helposti lähestyttävän kulttuurielämyksen. Festivaalin tarkoituksena on tarjota ammattimaista nykysirkusta pienellä paikkakunnalla ja rikastuttaa maaseudun kulttuuritarjontaa.

Missä?

Festivaalin keskus ja sydän on lähes 100-vuotias edelleen toiminnassa oleva Töllin Mylly, joka sijaitsee historiallisessa koskimiljöössä, muutaman kilometrin päässä Pusulan keskustasta. Töllin Mylly on yksi harvoista Uudellamaalla edelleen toiminnassa olevista myllyistä, joka jauhaa perinteikkäästi asiakkaidensa viljaa, tuottaen lähiruokaa seudun asukkaille (Töllin Myllyn nettisivut). Töllin Myllyn vanha voimalaitos on nykyään galleria, joka toimii festivaalin näyttelytilana ja kävijöiden kohtaamispaikkana.

Kuka?

Sirkusfestivaali Pusua järjestää Taideyhdistys Nyt, jonka ovat perustaneet sirkusartistit Elice Abonce Muhonen ja Mirja Jauhiainen sekä kulttuurituottaja Selene Abonce Muhonen. Elice Abonce Muhonen ja Mirja Jauhiainen ovat molemmat yhä aktiivisesti esiintyviä sirkusartisteja, jotka kiertävät esityksillään ympäri maailmaa. Heidän merkittävimpiin teoksiinsa lukeutuu  sirkustaiteen valtionpalkinnon 2015 vuonna saanut Mad in Finland -esitys, joka on kiertänyt Eurooppaa jo vuodesta 2013. 

Yhteystiedot:

taidenyt@gmail.com
+358 503612961huulet100px

Tukijat ja kiitokset

Taiteen edistämiskeskus
Suomen Kulttuurirahasto (Uudenmaan rahasto)

Pusulan taideyhdistys
Töllin Mylly
Töllin kyläyhdistys
Lohjan kaupunki
Salpauksen Sirkusartistikoulutus
Burnt Out Punks
Kaikki vapaaehtoiset