2018

Sirkusfestivaali Pusu 2018 kiittää!

Sirkusfestivaali Pusu 2018 onnistui hienosti ja suuri kiitos siitä kaikille, jotka olivat osallisena festivaalin toteutumisessa! Kiitokset artisteille Victor Rubilar, Sanja Kosonen, Teija Sotikoff, Jay Gilligan, Aleksi Niittyvuopio, Ryysyranta-orkesteri, Carousel Company ja Wisefools. Suuret kiitokset kaikille vapaaehtoisille ja kaikille, jotka majoittivat artisteja tai lainasivat tarpeistoa festivaalin käyttöön: Pusulan nuorisotalo, Pusulan koulu, Taru Lamminen, Kalle Lehto, Sade Kamppila, Marjatta Lahtinen, Pia Kolari, Jaana Silander, Ulla Puukko. Kiitos mahtavalle yleisölle. Erityiskiitos Töllin Myllyn osuuskunnalle, sekä Töllin kyläyhdistykselle, sekä tietenkin rahoittajille Suomen kulttuurirahaston Uudenmaan rahastolle, sekä Lohjan kaupungille.

Ohjelma

Perjantai 29.6.

16:00 Valokuvanäyttelyn avajaiset
Sébastien Armengol & Emilie Bonnafous:
“Tes yeux ont l’avantage d’être”
-Kier
tävän nykysirkuksen arkea Ranskassa

Töllin Myllyn Galleria
Ilmainen
Näyttely on avoinna
29.6. klo 16–17:45
30.6. klo 16–18
1.7. klo 11–13

Screenshot 2018-05-30 19.57.29

——————————————————————————————————————————

18:00 Victor Rubilar (ARG)

Pusulan tori
Ilmainen / Hattu kiertää

Argentiinan Buenos Airesista saapuu tuulahdus jalkapallohuumaa myös Sirkusfestivaali Pusuun! Jalkapallovirtuoosi Victor Rubilarin korkealaatuisia teknisiä taitoja ei voi väheksyä! Hän on ihastuttanut yleisöä ja ansainnut tunnustusta maailmanlaajuisesti. Tämä todellinen talentti on viisinkertainen Guinness-ennätyksen haltija ja voittanut 20 kansainvälistä palkintoa.

Victor Rubilarin ainutlaatuinen esitys on yleisön mukaansa valloittava, jalkapallojongleerausta ja tanssia sekoittava show, joka tuo bileet lavalle ja Pusulaan! Itsensä Pelén sanoin: “Victor is really good!”

www.victorrubilar.com

Victor Rubilar - Motion (Martin Lundstrom).jpg
©Martin Lundstrom

—————————————————————————–

Lauantai 30.6.

18:00 Sanja Kosonen: Lähde
Säestäjänä Teija Sotikoff

Ulkolava / Töllin Myllyn Halli
Suomen ensi-ilta

Liput 8 / 10 €

Vaijeri on 12mm leveä, 20 metriä pitkä ja 4 metriä korkealla. Nainen maassa vaikuttaa pieneltä, ehkä hauraaltakin, mutta hän ei epäröi. Hän asettaa jalkansa nuoralle ja varmoin askelin nousee. Askelten tasainen rytmi muuttuu hiljalleen liikkeeksi. Hän ei tullut tänne uhmaamaan kuolemaa, vaan uskaltamaan elämään.

Korkealla vaijerilla ihmisyyden symboliikka on äärimmillään ja yleisön reaktiot voimakkaan fyysisiä. “Lähde” käsittelee syvää iloa ja onnellisuutta, joka voittaa pelot. Muistutus, jonka tarve tuntuu hyvin ajankohtaiselta tämän päivän maailmassa.

Sanja Kosonen on Ranskassa asuva nuorallatanssija, sirkusartisti, joka on nähty Suomessa mm. CircOperassa vuonna 2016. Kesällä 2016 hän esitti Kittilän Hiljaisuus-festivaalilla ensimmäisen korkean nuoran teoksensa ”Aino” (Ounasjoen ylitys), josta nyt nähtävä ”Lähde” on jatketta. Koreografia inspiroituu Buto-tanssin, sekä kontakti-improvisaation tekniikoista, ammentaen näistä nuorallatanssin perustekniikkaan: tasapainonhaun haurauteen. 20 minuuttista teosta säestää laulaja Teija Sotikoff.

www.sanjakosonen.com

20160611_Hiljaisuusfestivaali_Ilmakuva_screenshot9
Kuva Hiljaisuus-festivaalilta 2016 ©FlatlightCreative

 —————————————————————————————————————————–

19:00 Kabaree NYT:
Jay Gilligan (US) & Aleksi Niittyvuopio

Töllin Myllyn Halli
Liput 8 / 10 €

Jay Gilligan: Melodic Objects

Melodic Objects on tribuutti maailmankuululle “The Flying Karamazov Brothers” -jonglööriryhmälle, joka havaitsi että:

”Jongleeraus on sarja tapahtumia: heittoja ja kiinniottoja, jotka tapahtuvat sidoksissa aikaan. Samalla tavalla myös musiikki on sarja tapahtumia, säveliä jotka piirtyvät ajan jatkuvuuteen. Musiikissa tätä suhdetta ajan ja tapahtuman välillä kutsutaan rytmiksi. Sama termi rytmi pätee kyseiseen suhteeseen myös jongleerauksessa. Loogisesti siis, jos A=B ja B=C, niin A=C… eli jongleeraus on musiikkia!”

Jay Gilligan on esiintynyt 30 eri maassa sooloteoksillaan ja yhteistyössä alan huipputekijöiden kuten The Gandini Juggling Projectin, Jérôme Thomasin, Les 7 doigts de la mainin, Cirkus Cirkörin ja Cirque du Soleilin kanssa. Hän on jongleerauksen vastuuopettaja Tukholman Dans och Cirkushögskolanissa ja on hiljattain julkaissut nykyjongleerausta käsittelevän kirjan ”5 Catches”.

www.fourthshape.com

Jay Gilligan

Aleksi Niittyvuopio: Suora

Kuinka keppi haluaisi liikkua? “Suora” on tämän kysymyksen tulos.
Esityksessä käytetään keppejä objekteina ja luodaan jongleerausta, joka on kepeille ominaista.

Aleksi Niittyvuopio on Lapista kotoisin oleva jonglööri, mutta on viettänyt viimeiset kolme vuotta Tukholmassa opiskellen Dance och Cirkushögskolanissa. Jongleerauksessa hän nauttii minimalistisudeesta ja selkeydestä.

Aleksi-3213
Aleksi Niittyvuopio

——————————————————————————————————————————

20:00 Pusuhipat:
Teija Sotikoff & Ryysyranta

Sirkusteltta
Ilmainen / Vapaaehtoinen maksu

Ryysyranta musisoi kesäisiä säveliä sieltä sun täältä; sointuja syvyyksistä, melodioita meiningistä, rytmejä rakkaudesta ja tulkintoja tunteista. Niin kauan kuin on tanssia on elämää!

Pusuhipat on Sirkusfestivaalin oma chillailuilta, jossa pääset nauttimaan festivaalin tunnelmasta tanssimalla yhdessä artistien ja festivaalikävijöiden kanssa. Pienessä sirkusteltassa tunnelma on tiivis ja musiikki täyttää kaikki aistit!

sequence 1er essai.Image fixe043

 —————————————————————————–

Sunnuntai 1.7.

12:00 Laulupaja

Töllin Myllyn Galleria
Ilmainen

Festivaalilaulajamme Teija Sotikoffin pitämässä laulupajassa kaikki pääsevät osallistumaan festivaaliin opettelemalla yhteisen laulun. Opeteltu laulu voidaan halutessa myös esittää yleisölle koko festivaalin päätteeksi, viimeisen esityksen jälkeen. Laulupajaan ovat tervetulleita kaiken ikäiset ja kaikentasoiset laulajat!

13:00 Carousel Company: Pierrot and the Bunny (FIN/EST/LAT)

Ulkolava / Töllin Myllyn Halli
Liput 8 / 10 €

Koko perheen sirkus-seikkailu. Mitä tapahtuu kun kaksi yksinäistä hahmoa eri maailmoista kohtaavat? Tulevatko he toimeen vai ajavatko he toinen toisensa hulluksi? Entä jos he ovatkin jo hulluja ja jompikumpi vain kuvittelee toisen olemassaolon? Ja kuka on tuo mysteerimies, joka puhuu kitaransa kielillä?
Esitys yhdistelee sirkusta, teatteria, tanssia ja livemusiikkia läpi koko matkan. Tule ja koe tämä ainutlaatuinen ja mielikuvituksellinen tarina näiden kolmen unohtumattoman hahmon kanssa.
Esiintyjät: Jaakko Repola (FIN), Ireen Peegel (EST) ja Viesturs Melders (LAT)

pierrotrabbit@

——————————————————————————————————————————-

14:00 Wise Fools: Trashpeze (FIN/RSA)

Ulkolava / Töllin Myllyn Halli
Liput 10 / 13€

“Meitä käsketään jatkuvasti haluamaan lisää. Aina pitäisi olla isompaa, parempaa ja uudempaa. Mutta mitä tapahtuu kaikelle sille, mitä me emme enää tarvitse? Trashpezessä kolme hahmoa löytää itsensä roskan keskeltä. Heidät on heitetty pois, unohdettu ja hukattu. Trashpezessä nostetaan esiin se, mikä on hylätty. Samalla lavalle tuodaan räjähtäviä ja ainutlaatuisia sirkustekniikoita kolmen trapetsilla, lenkkiköydellä ja tanssitrapetsilla.”

Wise Fools on ilma-akrobatiaan erikoistunut nykysirkusryhmä, johon kuuluvat Valpuri Kaarninen, Maria Peltola ja Jaimee Allen. Ryhmän suomalaiset artistit aloittivat sirkuksen Tampereella Sorin Sirkuksessa ja Jaimee löysi tiensä sirkukseen Etelä-Afrikan Zip Zap Circus -koulun kautta. Wise Fools voitti hopeaa ja Pariisin palkinnon 2015 Festival Mondial du Cirque de Demainissa kolmentrapetsinumerollaan, joka yhdistää huumoria ja trapetsitekniikkaa. Trashpeze on trion ensimmäinen pidempi teos ja se valmistui kesällä 2017. Brysselin ensi-illan jälkeen se on kiertänyt muun muassa Italiassa ja Etelä-Koreassa.

www.triowisefools.com

Trashpeze 1 by GoGuMa
©GoGuMa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


HUOM! Ulkona tapahtuvissa esityksissä on säävaraus, huonon sään sattuessa pyrimme siirtämään esitykset sään kannalta parempaan ajankohtaan. Esityksen peruuntuessa ostetut liput hyvitetään. Pidätämme oikeudet muutoksiin.